top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLemon Copy

De kracht van een persoonlijk verhaal


Het waren voor mij misschien wel de mooiste momenten van het afgelopen jaar: weer echt op pad en aanschuiven voor koffie én bijzondere gesprekken. Met senioren, jonge mensen, vrouwen in #techniek, vrijwilligers bij een instelling, een coach, (oud-)inburgeraars en CEO’s. Een divers gezelschap met een belangrijke overeenkomst: allemaal hadden ze een persoonlijk #verhaal dat het waard is om gedeeld te worden.


Niet dat ze dat ook allemaal zelf vonden. Integendeel! Een eigen verhaal voelt voor onszelf vaak heel gewoon. Precies daarom geeft zo’n gesprek ook mij veel energie: de juiste vraag brengt soms écht iets teweeg bij de persoon aan de overkant van de tafel. En de realisatie dat zijn of haar verhaal het vertellen waard is, is onbetaalbaar.


Gelukkig kiezen ook steeds meer organisaties voor de kracht van authentieke menselijke verhalen. Afgelopen week sprak ik iemand werkzaam bij een Brabantse multinational. Wat bleek? Van alle gedeelde #content in 2021, waren het de vijf medewerkers-portretten – over het draaiend houden van de organisatie ten tijde van COVID en juíst ook over hun persoonlijke uitdagingen daarbij – waarover nog steeds werd gesproken. Als ik opdrachtgevers een wens mag meegeven voor komend jaar, zou het dát zijn: investeer in mensen en vertel hun verhalen.


Met het risico dat de helft van mijn contacten nu al aan de (digitale) kerstborrel zit, zet ik in dit laatste bericht van het jaar toch heel graag nog een organisatie in the spotlights: een familiebedrijf waarin oprechte #HumanInterest al jarenlang de hoofdrol speelt. Dank Kuijpers voor onze warme samenwerking en wees maar heel trots op al die mooie verhalen die zijn opgetekend in jullie prachtige jubileum-magazine! Een kroon op een toch al heel bijzonder jaar en ik ben dankbaar dat ik daaraan mocht bijdragen.


Ik wens iedereen alvast een hele mooie afsluiting van 2021 toe. Blijf gezond, zorg goed voor elkaar en op naar nóg meer mooie verhalen in 2022!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page